Menü Bezárás

Stardew Valley és egyéb elfoglaltságok – Helyzetjelentés 2020.10.18

Üdv néktek drága jó emberek!

Ismételten némi kihagyás után jelentkezem. Konkrétan nincs semmi különösebb baj, talán csak az, hogy ismételten nem tudok úgy haladni a fordításokkal mint ahogyan azt szeretném. Sőt, igazából most kezd majd izgalmas lenni minden, hiszen beadandók és határidők tömkelege fog hamarosan elárasztani, és arra kellene készülődni. Még jó, hogy jön az őszi szünet, ott talán lesz is időm megcsinálni mindent amit elterveztem (vagy nem… meglátjuk). Nézzük a terveimet, és nézzük, hogy bizonyos tervek hol és hogyan állnak!

Stardew Valley:
Nem láttam, hogy írtam volna ezzel kapcsolatban, de akkor írom: Frissülni fog a Stardew Valley hivatalos fordításom, pár szöveget másképp fordítok le, pár hibát kijavítok, de ami a legfontosabb: A közelgő új tartalom is már megjelenéskor magyarul lesz élvezhető! Hogy ez mit jelent? Azon kívül, hogy tudom, hogy mi az új tartalom (és nem, nem mondom el, hogy mi az), azt tudom mondani, hogy maximálisan megéri visszatérni a játékhoz, vagy ha nem hagytátok még abba a játékot és azon agyaltok, hogy mégis van-e értelme még játszani: IGEN!!! MAXIMÁLISAN!!! 😀 Más játékokhoz az ilyesmit DLC-ként szokták adni, itt ingyen lesz több órányi új tartalom… Szóval ha még nem játszottatok a játékkal, akkor nincs mire várni, pótoljátok be de izibe!!! És ha rongyosra játszottátok, poroljátok le a mentéseteket, mert hamarosan extra móka következik 😉 (A „hamarosan”-ra konkrét időpontot nem tudok, de legyen mondjuk „még idén”).

Barony:
Írtam korábban, hogy ezzel bizony nem tudok haladni. Nem is fogok egy darabig, amíg meg nem jelenik a DLC. Ezt így itt és most „letudom” úgymond. Ha mással elkészültem, majd akkor haladok vele.

Risk of Rain 2:
Ma is ránéztem a fordításra, hogy frissítsem, de sajnos semmivel se tudtam haladni. Egyszerűen képtelenség volt… Bár még van idő, úgyhogy ki tudja, hogy mit hoz az éjszaka… A legjobb egy kész Risk of Rain 2 fordítás volna, de talán az még várat magára… Esetleg az őszi szünetben? Passz…

Yuppie Psycho:
Ezzel lehetne a legjobban haladni mind közül. Ha nem a Stardew Valley hibáit javítgatnám, akkor lehet, hogy ezzel haladnék. És ha elkészül, akkor hivatalos lesz. De az még várat magára.

Grounded:
Mivel 1-2 hetente frissül a játék, így nehéz fordítani bármit is, plusz aktívabban kellene játszani vele, amit most nem tudok megengedni magamnak, de tesztelőkre is szükség lehet. Tesztelő márpedig csak az lehet, akiben megbízok, randomok így nem tesztelhetik. Ez most kissé fura mondat volt, de talán mindegy is 😀 A lényeg, hogyha valaki tesztelőnek akar jelentkezni, az MAJD egy külön menüponton keresztül megteheti. Hogy hol van ez a menüpont? Még sehol, de majd lesz 🙂 (Vagy nem… erre mindjárt kitérek).

Bloodborne:
Sajnos nem lesz PC-re még mindig, így még mindig nem tudtam haladni a fordításával, de nincs elfelejtve. Kész lesz ez is!

Monster Hunter World:
Úgy tudom megjelent az utolsó frissítés a játékhoz, így konkrétan ideje volna elkezdeni a fordítást. Kaptam ajánlatot arra, hogyha még idén elkészítem hozzá a fordítást, akkor kapok kisebb pénzmagot (pár milliót 😀 ). Habár csábítóan hangzik, de nem leszek kész idén, hacsak nem kezdek bele valami sátáni rituáléba (*köhöm* …Kugli fordító… *köhöm*). De ilyet nem csinálunk, nem szabad!!! 🙂

Graveyard Keeper:
És a végére hagytam szerencsétlen Graveyard Keeper-t. Minden nehézség ellenére úgy döntöttem, hogy ez lesz az a játék, amit instant le fogok fordítani, ha kell, akkor a Stardew Valley javítgatása és a Risk of Rain 2 frissítése után. Azon túl, hogy jött a Stardew Valley, frissült a Stone Story RPG, illetve hamarosan frissülni fog a Sekiro is (!!!), jött a remek hír, hogy készül a játékhoz egy DLC is. Ez elvette a fordításától a kedvem. Túl sok új játékot fordítottam le, amiket azonnal frissítenek, és így azonnal javítanom kell a tartalmukat, és ez néha frusztrációt és terhet okoz (mint az Overcooked! 2, az is frissült egyébként a hónap elején, és idegesített, hogy nem tudtam azonnal frissíteni a fordítást, hát akkor egy ilyen játéknál mit szóljak? 😀 ). A lényeg, hogy nem a prioritási listám élén áll, de mivel annó megígértem, így tutira le fogom fordítani. De utána tényleg a régebbi játékokra megyek rá (kivéve FromSoftware és bizonyos játékokat… azokat muszáj lefordítanom 😀 ).

Streamelés és miegymás:
Nagy lelkesedéssel közöltem még annó, hogy minden csütörtökön streamelni fogok, meg milyen nagy változások lesznek és a többi és a többi. Lett ezekből bármi is? Nos… streameltem 2-3 napig, majd nem volt rá időm. Ha streamelek is, akkor is apróságokat, és lehet nem lépnek be mások, nem reagálnak rá, én meg ha nem írok vagy válaszolok a közönségnek, akkor nincs sűrűn értelme. Plusz attól is tartok, hogyha olyan játékkal játszok, amit már mások 600x lejátszottak, akkor elspoilerkodják nekem chaten vagy máshol, azt pedig nem igazán szeretném. Sebaj, fogok streamelni, csak nem fogom bejelenteni, hogy mikor, így érdemes feliratkozni a Twitch csatornámra, vagy követni Discord-on (utóbbi helyen 50 főnek tudok streamelni, ha úgy van).

 

És most megyek pihenni egy kicsit, hátha kapok elég energiát, ihletet és miegymást ahhoz, amit el kell végeznem. Aztán ha netán kész lenne ma/holnap a Risk of Rain 2 frissítés, akkor nagyon boldog lennék, veletek együtt… Csak azt a sok beadandót ne kellene elkészíteni november 2-ig…………… Még jelentkezem!