Menü Bezárás

Hibabejelentés, jövőkép, és Twitch streamelés – Helyzetjelentés 2020.09.27

Üdv néktek drága jó emberek!

Tekintettel arra, hogy túlhajszolom magam a munkában, valamint a suli is egyre brutálisabb, nem nagyon haladtam a fordításokkal. Sőt, átgondoltam ezt az egész fordításosdit, és erről szeretnék inkább beszélni ebben a posztban. De előtte…

Hibabejelentésekre reagálás:
Páran írtak nekem, hogy küldtek be hibabejelentéseket, de még nem reagáltam rájuk, vagy még nem javítottam ki a jelzett hibákat. Először is szeretném tudatni mindenkivel, hogy beérkeztek a hibabejelentések (szám szerint 7 darab). A legtöbb bejelentést (3-at, de az már soknak számít) a Dark Souls III kapta, olyan hibákkal, amikről azt hittem, hogy már javításra kerültek. Lehet, hogy régebbi verziót használtok? Vagy nem sikerült az általam vélt megoldással kijavítani a hibát? Bármi is legyen, rá fogok nézni ezekre. A Sekiro-ban is volt némi hiba, apró elírás, de azt később tervezem frissíteni, mivel elég csekély dologról van szó, de valamikor a közeljövőben frissülni fog a játék új tartalommal, így akkor lenne értelme a fordítást is javítani. A Kingdom – Two Crowns esetében állítólag kifagy a játék, ha felrakjuk a fordítást, ezt hirtelenjében nem tudom tesztelni, valaki írja meg (a bejelentőn  kívül), hogy tényleg így van-e. A Blasphemous esetében írták, hogyha valaki kontrollerrel játszik, akkor nagyon hibásan írja ki a különböző gombok szövegét, amit nem tudok hova tenni, én nem tapasztaltam ilyet (még). Végül, de nem utolsó sorban: Értem én, hogy nem akartok megvenni minden egyes játékot, amihez fordítás készül, de ha már én/más fordítók se kapunk túl nagy támogatást, legalább a játékfejlesztőket támogassátok azzal, hogy megveszitek a játékot (így a Darkest Dungeon-t is).

Mit hoz a jövő:
Rájöttem, hogy mit hoz a jövő. Nem a lottószámokra gondolok, hanem arra, hogy mi az, amit újdonságként be fogok vezetni, és egy-kettőről kérem a véleményeteket is, hogy ti hogy látjátok. Először is a legfontosabb az, hogy a jobb oldalt szereplő játékokat biztosan le fogom fordítani. Hogy mikor és hogy még nem tudom, de meglesz. Utána áttérek pár régebbi játék fordítására, amit még senki se fordított le, de más nem is nagyon fogja rajtam kívül. Végül, de nem utolsó sorban azon gondolkodtam, hogy streamelnék egy-két játékot, mondjuk minden csütörtökön este 19:00-tól egészen 21:00-ig. Hogy mit azt nem tudom, és nem is biztos, hogy tartani tudnám a „Minden csütörtökön stream” szabályt (vagy nevezzük aminek akarjuk), de ki tudja. Ha van rá igény, akkor lehet többször streamelnék és többet játszanék ezzel-azzal. Most jelen állás szerint fogggalmam sincs, hogy mit közvetítenék, de lehet, hogy végre beindítom a projektemet, és ahhoz fognék neki. Ami nem más, mint…

A nagy backlog takarítás:
…kitakarítanám a backlogomat. Nem tudom, hogy van-e erre valami szép magyar szó vagy sem (a Kugli szerint „hátralék”, hát jó), a lényeg, hogy gamer körökben így nevezzük azt, ha van egy játék, amit megszereztem (vagy még nem szereztem meg, de fogom), és le akarom játszani. Tehát ha úgy vesszük, akkor a „lemaradást” akarom bepótolni. Minden játékot, amivel valaha is játszani akartam, vagy valaha is le akartam játszani, vagy tudomisén, azzal játszanék. Sőt, ezeket a játékokat streamelném, mert miért is ne. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezeket a játékokat évekre vagy platformokra bontanám le. Hogy mit értek ez alatt? Tételezzük fel, hogy azt mondom, hogy „Na, akkor én most Atari 2600-as játékokkal fogok játszani!”, vagy azt, hogy „Akkor most jöhetnek az 1991-es játékok!”, és akkor ehhez tartanám magamat. Még egyszer: Egy adott platform vagy adott év ÖSSZES játékával játszanék, és az „értelmesebb” játékokat végig is vinném.

 

Sőt, továbbmegyek: Csak úgy tesztként ma streamelni fogom azt, ahogy Atari 2600-as játékokkal játszok, este 20:00-tól 21:00-ig. Hogy hol? Hát a Twitch csatornámon, aminek itt a linkje -> https://www.twitch.tv/the_reaper_cool

Akit érdekel, az ma este (2020.09.27.) 20:00-21:00 között nézheti, ahogy Atari 2600-as játékokkal játszom.

Mindenkit várok szeretettel! 🙂

1 Comments

 1. Caleb

  Megkésve bár, de jelen. 😀
  Ha minden igaz a legfrissebb fordítást használom a DS-hez, egy héttel töltöttem kb az írt levelem előtt. Szóval elvileg ez nem lehet gond.
  Közben még találtam pár kisebb elgépelést, majd beküldöm, csak egy kis problémába ütköztem.
  Mint levelemben említettem nem volt internet hozzáférésem pár napig, így offline űztem a Souls-t aminek hatása az lett, hogy amint visszatért az internet, és mivel nem egyezik az online és offline mentésem, ezen által letiltják a hálózati hozzáférésemet a játékban. From FromSoftware.
  Nem részletezem, hogy a fejem hány buszkeréknyi méretre dagadt és sajnos utánajárásom sem sokat segített a helyzeten, mint kiderült ez a „probléma” megjelenés óta jelen van aki on/offline játszik és kb csak várhatok, hogy csak hálózati vagy egész tiltást kapok, esetleg ejtik az egészet. Így most adtam neki pár nap pihenőt a napokban, de a jövő héten, ha minden és mindenki úgy kívánja, akkor visszatérek a játékhoz.
  Sok sikert és kitartást!

Hozzászólások lezárva.