Menü Bezárás

Pihenéssel teli vasárnap estét – Helyzetjelentés 2019.10.20

Üdv néktek drága jó emberek!

Mit is mondhatnék… Boldog vagyok, mert kész van a Sekiro fordítása, és ELMÉLETILEG nincs már benne több hiba (gyors le is kopogom), és végre pihenhettem egy kicsit. Persze teljesen nem pihentem, dolgozgattam is, éppen ezért írok egy gyors helyzetjelentést nektek.

Blasphemous:
Mint korábban ígértem, előbb jó volna, ha ezen játék fordításával készülnék el előbb, mert akkor ez kiadható lehet, és akkor bizony ezzel is lehet jó sokat játszani. Habár 623 sort írtam ki, hogy annyi van hátra, valójában ez „csak” 550. Jó volna minden nap mondjuk 100 sort haladni és mihamarább végezni vele, de hiába ismétlődnek a sorok vagy tűnnek kevésnek, ezek mind-mind bejegyzések (tudjátok, sornak nevezem, de amúgy bejegyzés), és egy-egy ilyen bejegyzés lehet akár 6-8 sor is. Tök jó, nem? 😀 De attól még lehet vele haladni, HA van rá időm.

Dark Souls III:
Érdemben még nem folytattam, de már tervezgetem, hogy hogyan is fogok nekiállni. A Sekiro esetében kitaláltam egy rendszert, és annak segítségével tudtam ilyen gyorsan (viszonylag gyorsan…) haladni. Most nem biztos, hogy ez a DSIII esetében beválik, de attól még meg lehet próbálni, sőt, kell is. Egy kicsit számokban is nézzük, ha már a Blasphemous-nál is kitértünk erre: Összesen 4480 bejegyzés van hátra, amit le kell fordítani. Én ezt szétszedtem „sorokra”, így jött ki az oldalon található 2658 „sor”, vagyis esetemben ismét „bejegyzés”, amit le kell fordítani. Csináltam egy tesztet, amiben 1967 bejegyzés maradt. Tehát valójában „csak” 1967 „sort” kell lefordítanom. A lényeg, hogy egy tárgynak maximum 11 sora van egy bejegyzésben, ezeket szedtem szét valódi sorokra (már HA sikerült tényleg sorokra szétszedni), és ezek között akad bőven ismétlődés. Ezeket ha lefordítom akkor össze kell raknom a sorokat a bejegyzésekbe, majd egy makró segítségével visszarakni az eredeti, 4480 sorba, hogy biztos minden a helyén legyen. Jöhet a kérdés, hogy „És mikor frissíted a bétát, hogy normálisan szerepeljenek a tárgyak???”, ami jó kérdés volt. Folyton eljátszok a gondolattal, de odáig még nem jutottam, hogy ezt elintézzem, mert jelen állás szerint nem 2 perces volna a folyamat. A Sekiro-nál se annyi egy-egy javítás kivitelezése, de mivel oda van egy bevált rendszerem (mint fentebb említettem), így már csak ide kell átültetni, és utána „pikk-pakk” gyorsasággal megoldható a kérdés. Viszont ezek után belegondoltam abba, hogy a Sekiro-nál is hibásak voltak a tárgyak leírásai, túlságosan kilógtak, és félek, hogy ugyanez a helyzet a DSIII tárgyleírásaival is……………… Sebaj, ha kész lesz mindenki jelenti pontosan hol és mi a hiba, én meg javítom. Tudom, csak legyek már kész végre…

Suli, munka, miegymás:
És itt jön egy kis magánéletbeli rész is, mert úgy hiszem, hogy kell: 3. évfolyamos vagyok a suliban, ami azt jelenti, hogy rengeteg beadandót kell készítenem, amihez kutatómunkát is kell végeznem. Lehet ezt is hamar és jól meg tudom oldani, de sose lehet tudni, így amikor időm engedi inkább ezzel foglalkozom, mint mással. Plusz a munkahelyen nemsokára kisebb nyugisabb időszak várható, tehát még az is elképzelhető, hogy nem fogok elfáradni olyan hamar (mostanság elég fáradékony vagyok és nehezen megy az alvás), és akkor ha végeztem a sulis teendőkkel, akkor be tudom fejezni a fordításokat is. Nemsokára őszi szünet, ott talán lesz időm haladni egy kicsit ezzel is, egy kicsit azzal is, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

 

De addig is Sekiro-zzatok tovább, mert az jóóó! 😀

1 Comment

  1. juhej

    Üdv néked is! A Sekiro valóban jó, sőt remek, még egy-két apróbb hibát láttam, azonban a játék hevében nem jegyeztem meg hol pontosan. Ismét egy olyan jellegű dolog volt, amikor megkapsz valamit, a felugró ablakban nem volt meg a szöveg vége, talán a nagy majom melletti bálványnál, mikor az öregasszonytól kapott valamit Sekiro. Illetve mikor a toronyba (ahol a Tenguval beszél Sekiro) szintén egy öregasszony mondandójába van elírás: “Nincs vége a háborúnak, nem számít, MIND mond ez a vénség”. Ha találok még, jelzem.

Hozzászólások lezárva.