Menü Bezárás

Pár újítás a honlapon + Kérdezz/Felelek – Mini-helyzetjelentés 2019.03.07

Üdv néktek!

Most is csak egy kisebb helyzetjelentés miatt írok, “semmi komolyat” nem tartalmaz, bár ez nézőpont kérdése, mert lehet, hogy lesznek, akik örülnek majd ennek, amit írok.

Szóval már első ránézésből is szembetűnhetett nektek, hogy picit változott az oldal. Immáron van egy menő oldalsáv is, ahol regisztrálni tudtok, be tudtok jelentkezni az oldalra, RSS csatornákat nézhettek, valamint az archívumban és a naptárban is kotorászhattok.

Node nézzük sorjában, hogy mi egyéb történt, mégis miért történt és hogyan is működnek ezek!

Regisztráció:
Ez pofonegyszerű. Mostantól kezdve ahhoz, hogy bárki is írni tudjon az oldalra, előbb regisztrálnia kell magát. Ezt azért vezettem be, mert rengeteg spam érkezett, és most már nagyon kezdtem unni. Így a hozzászólásokhoz regisztráció szükséges, de nem tudom, hogy működik-e vagy sem, úgyhogy kérlek teszteljétek ti is azzal, hogy regisztráltok és írtok ide nekem valami szépet és jót (sőt, kérdezzetek bármit, én pedig igyekszem mihamarább válaszolni rá).

RSS csatornák:
Sokan kérdezték, hogy van-e rá lehetőség, és ím van! Ha megjelenik egy új bejegyzés az oldalon, akkor hogyan értesültök róla? Lehet, hogy minden nap nézitek az oldalt, hátha kirakok valamit, ezt nem tudom hirtelenjében elképzelni (de ha van ilyen, akkor köszönöm neked, király vagy!!!), esetleg a megszokott vasárnap esti / hétfő reggeli időpontban néz fel (mert miért is ne, hiszen akkor szokott általában kikerülni új helyzetjelentés meg miegymás), vagy fellép a Facebook oldalamra és ott tájékozódik a hírekről. Nos, ezúttal azok, akik tudják, hogy hogyan kell kezelni, RSS csatornán keresztül is kaphatják az infót. Ez azt jelenti, hogy amint én kirakom ezt már jelzi is 1 percen belül nekik, hogy új bejegyzés került ki. Sőt, ha nagyon akarjátok, még a hozzászólásokat is berakhatjátok RSS-be, bár nem tudom annak mi értelme van, de megtehetitek. Szóval hajrá 😀

Archívum és Naptár:
Ha úgy vesszük a két opció ugyanaz. Rengeteg bejegyzést írok, amiket akár az archívumból tudtok megnézni, vagy a naptárból a megadott napra kattintva. Az előző oldalamon is volt ilyen funkció, nem tudom, hogy használta-e bárki is, de most ismét itt van, visszatért, hurrá! 😀

 

Egyéb újításokat is terveztem, de végül nem vezettem be, mert úgy érzem hosszú távon feleslegesek. Aztán ki tudja, lehet, hogy egy napon ismét jelentkezni fogok ilyen újításokkal, aztán meglássuk, hogy mi lesz belőle.

Szóval kérlek titeket, hogy teszteljétek le, hogy tudtok-e regisztrálni és írni az oldalra, és ha kell, tegyetek fel kérdéseket, igyekszem válaszolni rájuk. Ha nem menne az írás akkor FB-on írjatok, hogy gyorsba javíthassam!

9 Comments

 1. guba

  Üdv!

  regiztem (pedig nem is műfajom)

  És még mindig Stardew Valley 🙂
  Bár több helyen is megerősítetted, hogy nem lesz mobilon elérhető a lokalizáció, de előregisztráltam (bármit is jelentsen ez) az android verzióra a Play áruházban.
  És ha már ott voltam a játék adatlapja ékes magyarsággal kommunikált velem.
  Végigolvasva szomorúan konstatáltam, hogy valóban nem lesz a multi integrálva. Viszont a kis ismertető szerint a játék a magyar nyelvet (is) használja majd.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chucklefish.stardewvalley

  • The_Reaper_CooL

   Üdv néked!

   Hümmm… Akkor ezt valaki más fordítja le, ami azért is érdekes, mert azt más fogja majd lefordítani, nem én. Ez viszont azért okozhat problémát, mert lehet, hogy teljesen más szöveget fog tartalmazni, mint amit én fordítottam, és akkor az kellemetlenség lehet azoknak, akik PC-n is játszanak. Ugyanakkor mobilra más forgalmazza a játékot, azok, akik nem akarták a játékot magyarra lefordítani, majd mikor különvált a fejlesztő a kiadótól, akkor keresett meg engem. Szerintem akik PC-n játszanak jobban jártak (ez itt a reklám helye 😀 )

Vélemény, hozzászólás?