Menü Bezárás

Frissült a Grounded fordítása és miegymás – Helyzetjelentés 2024.04.21

Üdv néktek drága jó emberek!

Izgalmas napok voltak itt kéremszépen. Hosszú regényeket tudnék írni róla, de igyekszem a lehető legrövidebbre fogni, bár mint tudjátok ez sose volt erősségem. Kezdjük!

Grounded:
Frissült a Grounded, így frissült a fordítása is. Ennyivel le is tudhatnám a dolgot, de a helyzet az, hogy saját fordítóprogramot készítettem hozzá, amivel a szövegeket könnyedén kinyerhetem és visszatehetem. Mondanom se kell, hogy nagyon örülök ennek a megoldásnak, csakhogy a mostani frissítéssel beraktak pár extra védelmet (nevezzük annak), amivel a szöveget nem olyan egyszerű kinyerni és visszatenni, mint korábban. Sebaj, mert bő 1 napos szórakozást követően sikerült megfejtenem, hogy mi a probléma és így visszakerült a játékba a fordításom. Sajnos tesztelni nem nagyon volt időm, de ha bármilyen hibát vagy elírást találnátok akkor feltétlenül jelezzétek. Más miatt is különleges ez a fordítás, amihez köze van a megújulási projektnek, de mivel nem sikerült a weboldalamat átalakítanom hozzá, így erre még várnotok kell. De biztos örülni fogtok neki 🙂

Stardew Valley:
Végre bekerültek a szövegek a játékba, mármint amiket javítottam és így a fordítást is lehet tesztelgetni jobbra-balra. A lényeg, hogyha bármilyen hibát találnátok akkor jelezzétek. Igaz a fejlesztő megjegyezte, hogy valószínűleg már nem nagyon lesz hozzá frissítés, ergo ha maradt benne hiba akkor bizony az úgy is maradhat, amíg vagy javítás nem jön a játékhoz, vagy újabb tartalmat nem ad hozzá. Utóbbi nem valószínű, bár eddig is elég teljes volt a játék, mégis kerültek bele újabbnál újabb dolgok. Szóval ki tudja… Majd meglássuk 🙂

Megújulási projekt:
A finishben vagyok, mármint mégse 😀 A helyzet az, hogy extrém el vagyok lustulva, vagy ha nem lustulva, akkor foglalva, és éppen ezért nem haladtam vele. Akkor mégis miért vagyok a finishben? Nos azért, mert ha a honlapomat átalakítom, akkor kiírom, hogy mi a helyzet ezzel a megújulással, és ahol úgymond abbahagytam a dolgot (azaz félig megújultam 😀 ), akkor onnan folytatom. Lehet már holnap bejelentem, de lehet, hogy csak jövő hét vasárnap. A lényeg, hogy korábban úgy voltam vele, hogy tényleg csak akkor alkotok ha teljesen elkészültem vele, de ha folyton félkész állapotban leszek akár fél vagy egy évig, akkor minek jelentem be ilyen korán…stb. Szóval vasárnapig adok magamnak haladékot arra, hogy megoldjam a bejelentést.

Horizon – Forbidden West végigjátszva:
A mai napon végigjátszottam a Forbidden West-et, alias a Horizon 2. részét. Ez alatt a Burning Shores kiegészítőt is értem. Amilyen ódzkodva kezdtem el a játékkal játszani, annyira belejöttem a végén. Igaz, hogy az összes achievement-et meg akarom benne szerezni, de így a hétvégéhez közelítve úgy döntöttem, hogy nem csinálom meg az összes mellékküldetést és miegymást, ráérek bőven alkotni ilyesmivel, úgyhogy leálltam velük és csak a fősztorira koncentráltam. Ez a DLC-re hatványozottan igaz, ott szinte végigrusholtam a sztorin, mármint megálltam és értékeltem a dolgokat, beszélgettem NPC-kkel meg miegymás, csak a mellékküldetésekre és egyebekre egyáltalán nem szántam időt. Maradt pár elintéznivaló és achievement (így pl. a játék Ultra Hard fokozaton történő New Game+ végigjátszása is 😀 ), de majd időt kerítek rá (és persze a megújulási projektre és miegymásra is).

 

Ennyit mára. Mindenkinek jó szórakozást a Grounded-hez és a Stardew Valley-hez, és aztán ki tudja, hogy még mihez 😉