Menü Bezárás

Ez aztán sokáig tartott… – Helyzetjelentés 2023.04.16

Üdv néktek drága jó emberek!

Vasárnap van, helyzetjelentés van, akkor is, ha épp nem fordítottam, de attól még belevágunk mindenféle témába, ami épp aktuális és/vagy eszembe jut. Nézzük!

Régi fordítások frissítései:
A múltkor is írtam, hogy pár régebbi játékfordításomat frissíteni kéne (mert illő volna). Főleg a Barony és a Risk of Rain 2 fordítások frissítésére álltam most rá, de persze mások se maradnak ki a jóból, csak ugyebár mindegyik idő kérdése. Annak örülök, hogy a Barony-ból kábé 1.000 sort kell frissíteni, míg a Risk of Rain 2-nél „csak” 490 sorról van szó. Ezekkel haladok, amikor épp kedvem és időm engedi. Természetesen a 490 olyan kevésnek hangzik mindenkinek, aki nem fordít, szóval szerepeljen itt a jelenlegi leghosszabb sor:

POTENTIAL INFESTOR SIGHTING REPORTS – REMINDER: ALL REPORTS ARE TO BE COLLECTED AND SHARED AMONG THE CREW IMMEDIATELY. – REMINDER: ANY CONTACT WITH INFESTORS RENDER TEAMMATES UNSALVEAGABLE. SHOOT ON SIGHT. — 1/23 — Have you noticed the beasts near the outpost acting strangely? There’s been constant in-fighting the past few days, and some of them in particular have been acting erratically. It never lasts long – the families tend to surround them and tear them to shreds before I can get much of a good look. Do you think there’s something wrong with the individuals? Or are those families detecting some kind of disease and stamping it out? We’ve recovered only one of the corpses, and it looks like your basic lemurian, other than its mangled limbs and smashed in skull. I’ve contacted Tharson to let him know that it’d be worth checking out, I sure as hell know I’m not going to head into those enclaves while this wild civil war is going on. Maybe this is just what lemurians get like when they have rabies, though its the first instance I’ve ever seen of something like rabies out here. — 1/25 — Familial in-fighting has gotten significantly worse. Often the bouts last for much longer than only one kill now, and the factions seem to change erratically, as if driven by some sort of twisted bloodlust. A group of 4 will be thrashing an individual to death, only to to turn their hatred toward another in the group soon afterwards. This is the first time I’ve seen small groups totally wipe themselves out, only for the last one standing to hobble away on shattered legs. I don’t dare fire from my post, they don’t seem interested in us and I’d like to keep it that way. As far as I’m concerned, these neighbors of ours could drive themselves into extinction and it’d be a good day for me. Atleast then I could sleep without worrying about the tent burning down every night. — 2/?? — > AUDIO RECORDING RECOVERED FROM SITE 4A – Okay… okay… Here, damned thing just record! Just record! Okay… light on?! Good – okay. Listen, this is [REDACTED], I want whoever finds this or finds me or my corpse or [REDACTED]’s corpse to know that I didn’t go crazy. Oh god… Okay, I just murdered [REDACTED]. Atleast, I think it was [REDACTED], it’s very confusing. Something like [REDACTED] was hobbling around the outpost at night – he moved like he didn’t have bones or something – it doesn’t matter. I shouted out to him and he turned to fire his weapon toward me in the dark. I dropped him dead and … look I can’t – if… if we’re going to start doing this I just – I have to get out of here. I just want you to know I’m not crazy. — End of Recording –> Involved parties have been removed from record. >Full recording may be accessed on a need-to-know basis in report 596f757220707269736f6e.

Ha jobban megnézzük egész „egyszerű” a szöveg, csak mikor a 490 hátralévő sorból kábé 2-300 ilyen, akkor az nem 2 pillanat. De sebaj, haladok vele, aztán valamikor elkészülök és mindenki örülni fog neki, hogy így laza 2 és fél év alatt végre sikerült frissíteni a fordítást (ami a DLC szövegeit is tartalmazni fogja). A Barony esetében az a „szerencse”, hogy még mindig a béta verzióban vannak az újabb szövegek, mire az megjelenik teljesben addigra lehet, hogy szeptember lesz. Jó is lesz az… főleg, hogy a StoneStoryRPG-t is frissíteni akartam, mire kiderült ugyebár, hogy még mindig Early Access-ben van, ergo oda is több száz új sorra lehet majd számítani. Remélhetőleg később, mikor megjelenik készen fogok állni rá, mert mihamarább le akarom majd tudni.

 

Egy kis védelem:
Mivel itt a weboldalamon szoktam közzétenni dolgokat, előfordul, hogy spambotok vagy akár rosszindulatú emberek megpróbálják feltörni azt vagy hasonló dolgokat művelni. Kezdem megunni a dolgot, úgyhogy beraktam egy-két extra védelmet a weboldalamra. Ez azt jelenti, hogy egyszerre több IP blokkoló és hasonló fut, és átléptem a zéró toleranciába. Ez azt jelenti, hogyha valaki 3x próbál belépni és nem megy neki, akkor bizony csúnyán kitiltja őt a rendszer, úgy 1 hétre. Persze 1 hét múlva ismét megpróbálhat belépni, de ha akkor se sikerül, akkor bizony élvezheti a rendszer szeretetét, ugyanis másfél évre kitiltja az illetőt. Ha valaki közületek be akar lépni és kommentelni, de ilyesmi történne vele, az keressen meg és visszaveszem a tiltást, ha meg nem, akkor ez van… Úgyis csak a kommenteléshez kell, de lehet azt is megszüntetem, vagy a belépőképernyőt tüntetem el úgy, hogy csak és kizárólag én érhessem el. Nem szeretem, ha naponta akár 10-20 e-mailt kapok arról, hogy „Megpróbáltak belépni az oldaladra, de ki lettek tiltva”…stb…stb., mert van jobb dolgom is. Csak gondoltam szólok, hogy történt egy ilyen és senki se lepődjön meg.

 

Death Stranding – Kimaxolva!!!:
Hatalmas örömmel jelentem be, hogy végre sikerült kimaxolnom a Death Stranding-et achievement-ek terén. Erre utal a helyzetjelentés címe is, ugyanis a játékot kb. 35-37 óra vagy mennyi alatt játszottam végig (vagy 27-32 között? Passz… rég volt már 😀 ), viszont az utolsó achievementet a mai napon, összesen 96 óra játékidő elteltével szereztem meg. Annó kitaláltam, hogy egy-két játékban megszerzem az összes achit, és amolyan „Miért is ne?” gondolatmenettel a Death Stranding is felkerült erre a listára. Megjegyzem már le akartam törölni, de ha már csak 3-4 achi hiányzik, akkor nem fogom feladni, főleg ha meg akarom szerezni mindet (tudjátok, mint a Pokémonokat 😀 ). Plusz ez is azt mutatja, hogy mennyire érdekelt a játék és mennyire jó volt vele játszani, akkor is, ha egyesek szerint ez nem több egy „sétaszimulátornál”.  Nos… ha minden szép és jó lesz, akkor talán jövő hét vasárnap nem egy helyzetjelentést fogtok olvasni, hanem a bő 3-4 hónapja íródó véleményes/végigjátszásos beszámolómat a játékról. Legyen úgy! 🙂

 

 

No, megyek alkotok tova, tegyetek ti is így, hátha előbb eljön a jövő hét vasárnap és aztán lesz mit olvasni… Úgy 15-20 oldalas véleményezést 😀 Addig is mindenkinek kitartást!