Menü Bezárás

Extrémgyors helyzetjelentés – Helyzetjelentés 2023.04.23

Üdv néktek drága jó emberek!

22:20 van, mikor elkezdem ezen sorokat írni. Remélem gyors lesz és rövid, kezdem is!

Hol a Death Stranding véleményleírás???:
Valóban jogos a kérdés, eredetileg ugyanis azt terveztem kiadni a mai napra, de nem igazán jött össze. Hogy miért? Azért, mert a hét elején extrém elfoglalt voltam munkahelyi dolgokkal, a hétvégén pedig inkább a pihenésre koncentráltam. Egyébként írtam kábé 1-2 oldalnyi szöveget hozzá (mondtam én, hogy nem lesz könnyű olvasmány 😀 ), és tényleg be akarom már fejezni, mert ha már elkezdtem és ígértem, továbbá egyesek kíváncsiak a véleményemre, akkor illő lenne megírni és közzétenni. Türelem, közzé lesz téve valamikor (végtére is 4-5 hónapja írom, jó is az :D)

Nem tudok belépni az oldalra!!!:
Persze, hogy nem! A múltkor írtam, hogy sokan elkezdték feltörni a weboldalt, és ez folyamatosan küldte nekem a leveleket. Erre találtam ki a zéró toleranciát, azaz ha valaki megpróbál belépni de nem sikerül neki, akkor 1 hétre, rosszabb esetben másfél évre eltűnik és szórakozzon mással. Nos a helyzet az, hogy ettől függetlenül továbbra is szórakoztak egyesek, hiába tettem ellene az előző lépést, nem volt elég visszatartó erő. Úgyhogy kénytelen voltam végrehajtani azt a lépést, amit korábban említettem és ígértem, vagyis egyszerűen nem lehet bejelentkezni a weboldalra. Pontosabban be lehet, de egy elég speciális megoldással, amiről jelen pillanatban csak és kizárólag én tudok (máskülönben nem tudnám kezelni az oldalt és nem írnám ezt a helyzetjelentést sem). Amit még változtattam az az, hogy a különböző hírekhez (mint pl. ez is az) BÁRKI hozzászólhat, ugyanakkor nekem kell engedélyeznem a hozzászólást (és persze a bejegyzés létrejöttétől számított 1 héten belül lehet hozzászólni, a FB-on viszont bármikor), szóval ennyi. Ha pedig ez se fog működni, akkor maradnak a FB-os hozzászólások. Ez van.

Fordítások, játékok, miegymások:
Elkezdtem ismét a BIG VÉGIGJÁTSZÁSI LISTÁM-on lévő játékok leredukálását, egész jól haladok vele. Ez alatt azt értem, hogy lejátszottam kemény 1 játékot róla (aki nem tudná: csináltam egy listát 1980-tól napjainkig, rajta kábé 900 játékkal, amit végig akarok játszani valamikor, köztük extrémrégi és egészen új címek is vannak). Ez a játék pedig nem más, mint a No More Heroes volt. Elgondolkodtam azon, hogy arról is írhatnék egy véleményezést, de vagy megtartom magamnak (nem volt rossz játék amúgy), vagy akkor sokáig nem lesz közzétéve (lásd a Death Stranding-ről is mennyit írok 😀 ). Fordítások terén semmivel se haladtam, de megint kedvet kaptam némi Javascript gyakorláshoz (mostanában ilyesmikkel szórakozok, és munkahelyen is tök jól jön). Az egyik projektem az volt, hogy megcsináltam a Kartográfusok c. társasjáték kártyahúzási fázisait (nem publikus, bocsi…), és azon agyalok, hogy vajon hogyan tudnám megoldani azt, hogy legyen egy térkép amire rajzolni is lehet és még pontokat is számít érte a rendszer. Fejben már kész van a koncepció, csak meg kell valósítani. „Oké TRC, de ha nem publikus, akkor minek szórakozol vele?”, jöhet a kérdés. Azért, mert pár embernek azért odaadtam, akik nézegethetik meg miegymás, illetve gyakorlom a programozást, és ha netán a jövőben készítenék valamilyen játékot (amiről már 2003 óta álmodozom), akkor tudjak mihez nyúlni.

 

Ennyit mára. 11-12 perc volt, rövid volt, gyors volt, máskor akár fél óráig írom ezeket (a Death Stranding-ről nem is beszélve 😀 ). Majd jövő héten jelentkezem!