Menü Bezárás

Égető problémák… – Helyzetjelentés 2022.03.22

Üdv néktek drága jó emberek!

Akartam valami vidámabb dologgal kezdeni, vagy vidámabb ok miatt írni nektek, de sajnos nem jön össze. Esetleg csinálhatom úgy, hogy legyen egy jó, és legyen egy rossz hír is.

A jó hír: 50% felett van az Elden Ring fordítása, csuhajja! 😀

A rossz hír: Leégett a házam.

Mármint ezt most nem poénból, nem hatásvadászatból vagy akármi írom, hanem full komolyan: 2022. március 16-án (azaz múlt héten szerdán) arra ébredtem, hogy anyám nagyon kiabál, hogy azonnal menjek segíteni. Nem tudtam, hogy esetleg a 85 éves nagymamám elesett vagy rosszul lett vagy ilyesmi történt, netán vele történt valami, ugyanis édesanyám több, mint 20 éve mozgáskorlátozott és a fél oldalára le van bénulva (agyvérzést kapott régebben). A helyzet valójában az volt, hogy a konyha felé tartva láttam, hogy hatalmas, a mellkasomig érő füst borít be mindent, és mindenhol lángok vannak. Mondanom se kell az első fokú prioritásom anyám és nagymamám kimentése volt, semmi mással nem törődtem (a tűz okát továbbra is vizsgálják).

Azóta sok segítséget kaptunk, köztük átmeneti szállást júniusig, ruházatot, élelmiszert, bútorokat…stb. Rengeteg helyről érkezik támogatás, egy-egy kedves szó, lelki erősítés meg minden, azonban maga a ház teljes egészében lakhatatlanná vált, a napokban várunk a statikusi véleményre, valamint arra, hogy akkor most fel lehet újítani a házat, vagy netán teljesen le kell rombolni és újat építeni a helyére. És persze a ház (egyébként veszélyes hulladéknak minősített) romjainak elszállíttatása is rendkívül költséges.

Ha valaki egy minimális összeggel is hozzá tud járulni életünk újrakezdéséhez, azt az alábbi számlaszámon teheti meg (a közlemény rovatba kérem az „Adomány” szót feltüntetni):
10700323-70096853-51100005
A számlaszám az én nevemen van („Gőz Richárd”)
Továbbá mindenkinek köszönöm a támogatást, akármi is volt vagy akármilyen mértékű is volt az.
UI.: Akit esetleg egy eredeti Facebook poszt érdekel erről, ahol nem TRC-sen írom meg az esetet, az itt megtekintheti az eredeti felhívást -> https://www.facebook.com/goz.richard/posts/5699427416758606

6 Comments

 1. HagymaTV

  Nagyon sajnálom, Utaltam valamennyit tegnap, remélem segít.
  El sem tudom képzelni ez milyen szar lehet.
  Kitartást…

 2. ChrisHUN88

  Az e-havi játékra valót én is inkább neked adom, ha valaki akkor te igazán rászolgáltál. Rengeteget tettél értünk, magyar játékosokért, itt az idő, hogy viszonozzuk a kedvességed. Szívből remélem, hogy hamar talpra tudok majd állni ebből a szorult helyzetből. Kívánom a legjobbakat!

 3. Caleb

  Ó baszki. :/
  Délután/este folyamán megnézem mennyit tudok felszabadítani és utalok én is. Sokszor segítettél már ki minket, most tényleg itt az ideje mindenkinek, hogy segítsen aki megteheti.
  Kitartást nektek addig is amíg helyre áll minden!

Hozzászólások lezárva.