Menü Bezárás

„TRC te élsz???” – Helyzetjelentés 2019.12.15

Üdv néktek drága jó emberek!

Hogy a helyzetjelentésben lévő kérdésre válaszoljak: „Igen, élek :)” Hogy maximális energiával tenném mindezt? Nem… Megint egy kicsit rendhagyó és elmélkedős helyzetjelentés lesz ez, ami nem biztos, hogy a fordításokról fog szólni, vagy azok aktuális állapotáról, bár igyekszem valahogy belecsempészni ezt-azt.

A helyzet a következő: Vizsgaidőszak van. Ez azt jelenti, hogy kedden egy mini-záróvizsgát kell csinálnom és teljesítenem, és ha sikerül, akkor a későbbi záróvizsgán nem kell majd vizsgázni ezekből a részekből. Erre kell ezerrel tanulnom, kidolgoznom még 2-3 tételt, és ezek nem egyszerű dolgok. A problémát tovább nehezíti, hogy közeleg a karácsony, ami mindenki számára a szeretet, az összetartozás és a béke ünnepe. Aki egy kicsit is képben van azzal, hogy mi történt velem tavaly karácsonykor (csak így röviden idebiggyesztem: apám tavaly dec. 27-én elhunyt), az bizonyára megérti, hogy miért nehezebb nekem ez az időszak. Sőt, akik személyesen is ismernek látják rajtam, hogy megtört, letört, megviselt, fáradt, szomorú, ingerült, feszült…stb vagyok. És nem csodálkozom mindezen…

…a gond csak az, hogy folyton bizonyítani akarok, bár mindig elhangzik, hogy „de hiszen a fordítás csak hobbi!!!”, meg „ne hajszold túl magad!!!”, viszont úgy érzem tényleg le kell tennem ezt-azt az asztalra most már. Terveim közt szerepelt az, hogy karácsonyra végre kiadom a Dark Souls III fordítást. Ha túlvagyok a keddi vizsgán (meg még egy beadandót is kell még írnom), akkor érdemben rá fogok nézni. Ezen kívül frissítenem kell a Sekiro fordítást is, mert egy-két helyen még mindig vannak hibák. A Stardew Valley-ban is van egy-két hiba, amit ki kell valahogyan javítani, de mivel az hivatalos fordítás, így nem tudom mikor fog bekerülni. És persze pont most kellett frissíteniük a Stone Story RPG-t is, hogy „ne unatkozzon az ember” és frissíthesse a fordítását. Lehet tényleg érdemesebb régebbi játékokat fordítanom……… Majd meglássuk.

Tehát nem azért nem írtam már megint majdnem 1 hónapja (jó, 2-3 hete) semmi értelmeset, mert nem haladnék. Vagyis tényleg nem haladtam, de megvan rá az okom. És mindenkitől türelmet és megértést kérek. Már szabadságon vagyok, ergo tudok majd pihenni, vagy azzal foglalkozni amivel akarok, HA túlvagyok a keddi vizsgán. De addig is tanulnom kell, össze kell szednem magam, teljesíteni kell, és nem tudom mennyire fog összejönni.

Úgyhogy még jelentkezem!