Menü Bezárás

Lassan a célegyenesben… – Helyzetjelentés 2023.09.23

Üdv néktek drága jó emberek!

Valamiért mostanság délutánonként eléggé fáradt vagyok (lehet öregszem), illetve őszintén bevallom, hogy nehezen megy már a fordítósdi, de asszem az előző helyzetjelentésemben is valami ilyesmit írtam. Akkor nézzünk mást is!

Blasphemous 2:
A helyzet az, hogy már „csak” 31 sor van hátra. Persze jobb oldalt „42”-t jelez a rendszer, de ha nem számítom bele az ismétlődéseket, akkor 31 sorról / bejegyzésről beszélünk. Bár számként kevésnek tűnik, de ugyanaz a probléma, mint a Risk of Rain 2 esetében, mikor kevésnek tűnik a sor / bejegyzés száma, de a tartalma annál inkább több. Egy-egy ilyen sor 1.000-1.500 karakter között mozog, tele bonyolult kifejezésekkel, mondatokkal és miegymással, amiket nem egyszerű lefordítani. Persze fordítgatom én, csak most kissé lelassultam vele. A terv ismét az volt, hogy a héten elkészülök vele, odaadom nektek és majd valaki biztos jelzi, ha valamit félrefordítottam vagy ilyesmi, ehelyett péntek estig semmit se haladtam vele, szombaton pedig szinte erőltetve, már-már erőszakkal (jó, most túlzok, de biztos értitek) vettem magam rá arra, hogy fordítsam már le azt a 60 valahány sort (ami ismétlődésekkel együtt 44 vagy mennyi volt). És megcsináltam, majd úgy voltam vele, hogy majd a mai napon fogom befejezni. Mi lett belőle? Ez a helyzetjelentés, mert semmit se haladtam. Igen, tudom, haladhatnék is és befejezhetném végre, végtére is itt vagyunk a célegyenesben, szóval remélhetőleg jövő héten már tényleg mindenki magyarul játszhat vele (sőt, nem kell megvárni azt sem, hogy lejátsszam az első részt és teszteljem ennek a fordítását, csak akkor tényleg jelezzétek a hibákat, oké?).

Más egyéb:
Játszottam egy játékkal, amit már régóta be akartam szerezni, sőt, végig is vittem, és nagyon jó volt. Olyannyira, hogy meglepődve tapasztaltam, hogy még nincs hozzá fordítás, úgyhogy arra gondoltam, hogy talán készítek hozzá. Mivel nem biztos, hogy lefordítom, így inkább nem írom le a játék címét, hogy miről szól és hogy mi volt az. De ha elkészül, akkor talán értékelni fogjátok 🙂

 

No mentem alkotni tova, hátha ma is sikerül pár sort haladni, ki tudja…