Menü Bezárás

Húzós napok – Helyzetjelentés 2018.11.11

Kedves jóemberek!

Már ott kezdődik a poén, hogy rögtön vasárnap reggel írom ezt a helyzetjelentést. Ebből tudjátok, hogy nem a megszokott dolgok szerint haladok 😀

Mint már annyiszor írtam, rengeteget kell tanulni, dolgozni, beadandókat készíteni, vizsgákkal bíbelődni és miegymást csinálni. És az a „vicc”, hogy akármennyire is akarok haladni a fordításokkal, egyszerűen nem mennek. Nem akarok olyat, mint az FTL fordítás, hogy 5-6 (talán 7?) éve készülődik és nem lesz belőle semmi. Igaz, jelenleg „csak” a Dark Souls III, amivel haladni kellene (és mégse megy), de no… Lassan 2 és fél éve (vagy még csak most lesz 2?), hogy elkezdtem rajta ügyködni. Ideje volna végre befejezni és kiadni.

Dark Souls III:
Haladok is meg nem is. És itt inkább a „nem is” a jellemző. De hogy valami vicceset is említsek, a kedves török barátom már 6 hete nem elérhető. Tehát ha el is készül a fordítás, kérdéses, hogy hogyan fogom én azt visszarakni a játékba. Persze van rá ötletem és egyebem, de mégis…

Stardew Valley hivatalos fordítás:
Megkerestek vele, maga a készítő, hogy ismét lehetne hivatalos a fordításom. De ezt ugye írtam, viszont ezt holnaptól számítottan egy hónappal ezelőtt írták. Azóta SEMMI válasz, SEMMI infó. Semmi baj, most írtam rájuk, kíváncsian várom a fejleményeket.

Fran Bow:
Nem haladtam vele. Kezdetben fellángoltam, hogy „Mi az, hogy más is fordítja???”, majd rájöttem, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben.

Monster Hunter World:
Fordítom, patchelik, fordítom, új tartalom kerül be, fordítom, megint patchelik. Nincs nekem most időm erre, és most össze is kéne vetni egy halom dolgot, hogy kompletten működjön minden. De előbb ugye DSIII.

Overcooked 2 DLC:
Most, hogy megjött a fizum és rájöttem, hogy ezt amúgy frissítenem kellene, ezen sorok írása közben meg is veszem ezt a DLC-t. Puff, meg is történt! Most még megírom ezt a helyzetjelentést, alkotok ezt-azt, aztán lehet, hogy ma estére végre frissülni fog a fordítás. Meglátjuk…

The Room 1-2-3:
Erről is írtam a múltkor, hogy a Room c. játék 3. része nemsokára megjelenik PC-re, de az 1.-2. részt még nem fordítottam le. Sebaj, előbb legyen kész a többi, nem?

 

Ennyit mára… egyelőre. Aztán ki tudja, mi lesz még itt a mai, holnapi vagy egyéb napokon. Ha kérdésetek lenne írjátok meg, igyekszem válaszolni 🙂

 

Szerk. (2018.11.11 – 14:40):

Overcooked 2 DLC:
Na, csak sikerült frissítenem a játék fordítását és a DLC-t is lefordítottam végre. Szóval tölthető a legfrissebb fordítás!!!