Menü Bezárás

TRC megint eltűnt jó egy hónapra – Helyzetjelentés 2018.12.18

Üdv néktek drága jó emberek!

Mint azt bizonyára tapasztalhattátok, ismét nem írtam helyzetjelentést, már úgy bő 1 hónapja. Ha kulcsszavakban kellene kifejeznem ennek az indokait, akkor írhatok olyanokat, hogy vizsgaidőszak, beadandók, munka, betegség, miegymás. Részletekbe nem akarok belemenni, a lényeg, hogy az elmúlt időszakom tele volt mindenféle izgalommal, valamint pozitív és negatív élményekkel, és sajnos a negatívból elég sok van mostanság. Legyen elég annyi, hogy nem mindig vagyok a helyzet magaslatán, illetve nehezen haladok az élet bizonyos területein, akár munka, akár vizsga, akármi másról van szó. De nem adjuk fel, küzdünk, és minden menni fog, ugye? 🙂
Node nézzük részleteiben a helyzetjelentést, ha már elkezdtem írni, rendhagyó módon kedden:

Overcooked 2 DLC:
Ezek a drága jó emberek mindig frissítik az Overcooked 2-t, aminek én roppant mód örülök. Játszani keveset játszottam vele, de a fordítás kész van. A helyzet az, így belegondolva, hogy van egy halom játék, amit csak azért veszek meg, mert le akarom fordítani, aztán nem is játszok velük, vagy csak keveset. Erről igyekszem leszokni, csak van még egy-két ilyen játék (de egy biztosan), amit még muszáj így megalkotnom.

Kingdom – Two Crowns:
Méghozzá ez a játék. Lefordítanám, de előtte be kell szereznem. Várom a karácsonyi leárazást, hátha lesz, ha meg nem, akkor majd úgy megszerzem és úgy fogom lefordítani.

Dark Souls III:
Igen, tudom, már nagyon várjátok. Hát még én mennyire várom, hogy kész legyek vele! 😀 Az elképzelés az, hogy most hétvégén még írnom kell 2 vizsgát (amit egyébként elhalaszthatnék, de jobb hamarabb túlesni rajta), és utána lesz NÉMI időm fordítani, meg úgy általánosságban élni az életemet ahogyan azt szeretném és ahogyan arra végre lesz egy kis időm. Szóval halad, kész lesz, miegymás.

Monster Hunter World:
Még mindig frissítgetik a játékot, és fogják is. Ezzel is haladni fogok idővel, most újfajta megoldást találtam ki a játék fájljainak frissítésére, ezt kell bevezetnem a programomba amit a játék fordításához írtam, és akkor onnantól kezdve jobban lehet majd vele haladni.

Stardew Valley:
Jelentem, HIVATALOS LESZ A FORDÍTÁS!!! 😀 Sikerült végre elérni azt, hogy a fordításom hivatalosan is bekerülhessen a játékba. Magát a munkálatokat valamikor januárban kezdem el, és mikor megérkeznek az új tartalmak (merthogy azok is lesznek ám!), akkor azok már alapból magyar nyelven lesznek elérhetőek mindenki számára. Ettől többet titoktartási szerződés miatt nem mondhatok (ilyen ez a fordítói szakma… :D).

Magicka:
Ezek a kedves, drága jó emberek rájöttek arra, hogy a Magicka 2. része nem valami jó, úgyhogy elkezdték bővítgetni meg felújítani a Magicka-t, így új szövegek kerültek bele. Az elmúlt 1-2 hetet azzal töltöttem (vizsgákra tanulás, beadandók készítése, betegség és egyebek mellett), hogy újrafordítottam a játékot. Mármint az egészet. Ezt úgy kell elképzelni, hogy fogtam a régi szöveget, összehasonlítottam azzal, hogy mit változtattak benne, majd egy-két szövegrészt, mondatot, kifejezést és a többit újrafordítottam, és ahol tudtam ott az esetleges helyesírási és fogalmazási hibákat is javítottam. És hogy hol áll most ez az egész? Ott, hogy alig száz sor van hátra, meg még egy-két pontosítás itt-ott, tesztelgetés, és „ismét” le lesz fordítva a játék. Poén, hogy a hivatalos fordítók elhagyták a játékot, nem frissítik, úgyhogy aki magyarul akar játszani, annak ismételten az én fordításomat kell használnia (mondjuk sokan inkább az én fordításomat preferálták a hivatalos helyett, de ez most mellékes információ és a reklám helye :D).

Pólóbolt:
Nem, ez nem egy fordítás, és bizonyára az előző bejegyzés is felkeltette az érdeklődését pár embernek. Lényeg a lényeg, hogy pólóboltot nyitottam, mert gondoltam hátha abból is jöhet be némi pénzmag. Jelentem, jött is, bár kevéske, de ugyanakkor a sok kicsi sokra megy, és ki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli, ugye. Ide fogok még rakni ilyen-olyan dizájnt, a kérdés, hogy kinek-mire van szüksége. Többnyire a sörös és sörözés témára álltam rá, de lesznek mémek, játékok és egyebek itt.

 

És mint tudjátok hamarosan jön a karácsony, a szeretet ünnepe, ilyenkor lehet mindenféle jót kapni és adni. Én pedig tudom, hogy jobb adni, mint kapni, szóval ki tudja, mi kerül be a karácsonyfa alá (lehet semmi sem, ígérgetni meg már nem merek, de mondom, ki tudja… 😉 )

3 Comments

 1. Guba

  Szia!

  Látom a Monster Hunter téged is beszippantott! Nem is csoda, hiszen akikben maradt egy kis gyűjtögetős ősmókusgén, ami az SV -hez is kell, az simán rá tudnak kattanni arra is.
  Az meg, hogy mind a kettőn munkálkodsz a legjobb hírek számomra 🙂
  Gratulálok a hivatalos fordítói státuszhoz, azonnali vétel lesz az SV amint kijön Androidra is. A családi megosztásnak hála, végre nem csak a Minecraft-ot nyüstöljük majd a bogyókáimmal.

  Jelenleg én is felmondási időmet töltöm. Végre! Volt bátorságom ezt is meglépni. Mi történhet? 😉
  Bár nem vagyok vallásos, de az írás azt mondja Ahová Isten birkát teremtett, oda legelőt is fog. De van ez nyúllal meg bokorral is -mindegy… Már csak ezekért sem! Nem nem adjuk fel!
  Az élet Harc!
  Avagy:
  Ember küzdj és bízva – bízzál
  (ping-pongoz hogy elne hízzál 😀

  • The_Reaper_CooL

   Üdv néked!

   Ez most megmosolyogtatott (amire mostanság nagy szükségem van), úgyhogy köszönöm! 🙂

   A Monster Hunter már az első pillanattól fogva instant kedvenc lett, értsd úgy, hogy a legelső résszel mikor megjelent egyhuzamban 6 órát játszottam. De jó is volt! 😀

   A Stardew Valley hivatalos fordítása sajnos nem fogja érinteni a mobilos változatot, csak a PC-s, PS4-es, XOne-os, MAC-es és PSVita-s verziókat, ha minden igaz. Ergo a Nintendo Switch-es, Android-os és iPad/iPhone verziókhoz nem lesz hivatalos fordítás. Ugyanakkor ha megoldható az Android-os verziót bevállalom, hogy átrakom oda a fordítást, persze semmi konkrétumot nem ígérek. Illetve Android-os verzióban elméletileg nem lesz multis lehetőség, bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos.

   Viszont most megyek fordítani, ki tudja, hogy mit fog hozni a karácsony… 😉 (Nem, még mindig nem ígérek semmit se :D)

 2. DrenX4

  Na gratulálok a Stardew Valley-hez 😀 Remélem a majd többi munkád is hivatalosak lesznek majd 🙂 Már várom az újítás Stardew-hez és gondolkozom hogy beszerzem a Kingdom – Two Crowns játékot. Majd Tom barátommal csapatjuk, mert ö is szereti ezt a játékot és most már lehet multiba tolni nagyszerű 😀

Hozzászólások lezárva.