Menü Bezárás

Rövidke (?) helyzetjelentés – 2024.02.25

Üdv néktek drága jó emberek!

Szoktam írni, hogy „Gyors helyzetjelentés” meg „Rövidke helyzetjelentés” és satöbbi, de valahogy sose jön össze. De most remélhetőleg mégis. Vágjunk bele!

Megújulás:
A megújulási projekt folyamatban van, és pár embert be kellett avatnom, így ők tudnak a meglepetésről. Van köztük olyan is, aki (ahogy sejtettem) nem örült a dolognak, dehát ez van. Meg kell újulni, alkotnom kell ezt-azt, és ez által mindenkinek jobb lesz. Remélhetőleg tényleg ez lesz a vége és mindenki megérti majd, hogy mit alkotok. Bővebben talán jövő hét végén vagy azután írok, mert addig nem akarok amíg végig nem viszem 100%-ban a folyamatot. De ha nem is jövő hét végén írok, akkor legyen elég annyi, hogy amint kész van, legyen bármennyi is az idő és legyen bármilyen nap is, tudni fogjátok, hogy mi ez. Ennyi.

Stardew Valley frissítés:
ELMÉLETILEEEG (de csak elméletileg!) holnap jöhet ki a Stardew Valley-hoz a legújabb frissítés, így bekerül hozzá az új fordításom is. Azért csak elméletileg, mert karácsonyra tippeltünk a kiadásával, de nem lett belőle semmi, viszont holnap lesz 8 éve, hogy megjelent a játék, ergo adná magát, hogy akkor holnap frissül új tartalommal. Ha így lenne, akkor kérlek titeket, hogy BÁRMILYEN hibát találnátok, akkor azt küldjétek el az e-mail címemre vagy a Facebook-omra (akár képpel együtt), hogy azt mihamarább ki tudjam javítani.

Elden Ring – Shadow of the Erdtree DLC:
Páran küldték nekem a DLC videóját, és volt aki kérdezte is, hogy „Ezt is fordítani fogod?”. A válaszom egy kedves „HOGY A VIHARBA NE??? :D”. Azon dilemmázok, hogy először vajon oda-vissza játsszam végig a DLC-t, hogy minden szöveget pontosan fordítsak le, vagy először fordítsam le, adjam ki és csak utána alkossak? Ezt még megálmodom, június 21. még úgyis odébb van  (akkor jelenik meg ugyebár), és ez nem jelenti azt, hogy már aznap lefordításra kerül, de dolgozni fogok rajta. Akkor is majd a türelmeteket fogom kérni, biztos, hogy pikk-pakk meg fogom oldani a fordítását, a kérdés az, hogy hány új sor fog bekerülni, főleg úgy, hogy ez a DLC majdnem 2 és félszer annyiba kerül, mint mondjuk a Dark Souls III két darab DLC-je, ergo azt is mondhatnánk rá, hogy kitesz egy egész játékot. Sőt, azt is mondták, hogy a DLC területe akkora lesz, mint egész Limgrave, az pedig csöppet sem kicsike (főleg, ha itt is lesz föld alatti részleg).

Holnaptól külföldön leszek:
Viszont akad egy olyan dolog, ami megakasztja a megújulási és SDV javítási, valamint egyéb fordítási folyamatokat: Ismét megnyertem egy Erasmus pályázatot, ami azt jelenti, hogy holnaptól egészen csütörtök délutánig Németországban fogok tartózkodni, persze úgymond üzleti úton (tehát más munkahelyekre megyek meginterjúvolni az ottani vezetőket és miegymást). Ha hazaértem akkor valszeg ott folytatódik minden ahol abbamaradt, de gondoltam ezt is kiírom, nem azért, hogy menőzzek, hanem azért, hogy tudjátok most nem leszek elérhető (ma is jött 2-3 e-mailem, és instant válaszoltam nekik, aminek nagyon örültek).

 

Szóval ennyit mára, megyek és intézek pár last minute pakolászást és miegymást, holnap korán kell kelni és útnak indulni. Jövő héten ugyanitt!