Menü Bezárás

Mini helyzetjelentés – 2022.03.06

Üdv néktek drága jó emberek!

Ez most egy nagyon rövid (vagy nem :D) helyzetjelentés lesz. Kezdem is!

Egyszerre csak egy projekt:
Bizonyára feltűnhetett, hogy jobb oldalt már csak az Elden Ring van kiírva, illetve a titkos projekt. Ennek nagyon egyszerű az oka: Annó megmondtam, hogyha megjelenik az Elden Ring, akkor csak annak a fordítására fogok koncentrálni. Igen, tudom, hogy frissült a Kingdom – Two Crowns, frissült az Overcooked – All You Can Eat, megjelent végre a Risk of Rain 2-höz a DLC, mindezt egy-két nap leforgása alatt, de most Elden Ring-ezés van. Ahhoz is és a többi projekthez is türelmet kérek, nincsenek elfelejtve. Ugyanakkor tök jó lenne mindent gyorsított eljárásban elkészíteni, úgyhogy az Elden Ring-re is adtam magamnak egy fiktív határidőt, amit elég, ha én tudok. A lényeg, hogy a játék majdnem fele már lefordításra került, hála a Network Test-es akciómnak, a többit pedig igyekszem letudni az elkövetkezendő 1-2 hónapban.

Új logók az oldalon:
Apróság csupán, méghozzá esztétikai: A játékok letöltésénél használt kis képeket / logókat kicseréltem szebb változatra. Eddig csak egy kép volt a játékról, majd a saját írásommal szerepelt ott a játék címe, mostantól azonban a játék hivatalos logóját használják. Ezeket cseréltem le a „Fordítások” és a „Hivatalos / Official translations” oldalakon. Szebben néznek ki? Ezt döntsétek el ti, de a jövőben már csak így fognak kikerülni a fordítási logók.

Fordítás kérése a Magyarítások Portál fordítóitól:
Ez egy új gomb itt kint a főoldalon. Nagyon egyszerű a funkciója: Meg kell nyitni, beleírni, hogy mi az a játék amihez szeretnénk, ha készülne fordítás, majd ez bekerül egy olyan táblázatba, amit a Magyarítások Portál fordítói látnak. Ez persze nem garantálja azt, hogy az adott játékhoz készülni fog fordítás (sem általam, sem más fordító által), viszont remek megoldás lehet arra, hogy lássák a fordítók, hogy mire van igény. FONTOS: Ha valamihez már bejelentették, hogy készítenek fordítást (mint én az Elden Ring-hez), vagy valami már letölthető a portálról de kértek hozzá fordítást, az érvénytelennek minősül (bár ez véleményem szerint alap dolognak számít).

 

Ennyi volt mára. Kitartást, még jelentkezem!