Menü Bezárás

[KÉSZ] Viewfinder fordítás

Üdv néktek drága jó emberek!

Huhhh, ez aztán gyors volt… 😀 Viszont a helyzetjelentés közel sem lesz az, de azért igyekszem.

Szóval az úgy történt, hogy még tavaly valamikor kitaláltam egy új játékot. A játékban egy egészen speciális játékmechanika szerepelt volna, ami lényegében azt jelentette, hogy lenne egy fényképezőgépünk, azzal készítünk egy fotót bármiről, majd amikor a fotót lerakjuk valahová, kivehetjük belőle a tárgyakat. A csavar ott lett volna, hogy minden fényképből egyszer szedhetünk ki valamit, illetve ha új képet készítünk, a régi kép tönkremegy.

Pár hónap múlva megláttam, hogy készül egy Viewfinder c. játék, ami SZINTE teljesen ugyanezt a mechanikát tudja: Készítek valamiről egy képet, majd azt magam elé helyezve eltorzíthatom a valóságot. És mivel egy kép többet ér ezer szónál, a határ szinte csak a csillagos ég.

Mondhatni egyszerre örültem és egyszerre voltam szomorú. Örültem, mert valaki megcsinálta azt a játékmechanikát, amit kitaláltam. Szomorkodtam, mert nem én voltam az a valaki, akiről most ódákat zengenek egyes Gamer magazinok és írják, hogy forradalmi játékötletet valósítottak meg, amire senki se gondolt.

De semmi probléma, mert bár nem én készítettem el a játékot, de a fordítását attól még elhoztam nektek 🙂

Ez úgy történt, hogy annó mikor kilehetett próbálni a játék demóját (és már ott kajánul vigyorogtam, látván, hogy tényleg úgy működik minden ahogy elképzeltem, sőt, még jobban is), akkor kinyertem belőle a szövegeket, lefordítottam, kipróbáltam, működött és örültem is neki. A minap megjelent a teljes játék, én meg ahogy azt illik mindent hátradobva (játék, filmnézés, sőt, még pár játékfordítás frissítése is elmaradt, én kérek elnézést azoktól akik várták, nemsokára nekilátok azoknak is 😀 ) elkezdtem fordítani ezerrel. Sajnos tegnap estére nem sikerült megoldani a kérdést, így mára maradt a fordítás befejezése. Miután az megtörtént, gyors nekiestem a játéknak, hogy minél előbb végigjátszhassam, ezáltal is tesztelve a fordítást.

És hogy megérte?

NANÁ, HOGY MEGÉRTE!!! 😀

Lehet, hogy elfogult vagyok, de ez simán elnyerheti az év indie játéka díjat. Javaslom, hogy ti is nézzétek meg közelebbről, hogy mi ez. És persze ne feledjétek: Minden csak nézőpont kérdése 😉

 

Jó játékot kívánok néktek!