Menü Bezárás

Hol vagy Sekiro fordítás frissítés? :'( – FONTOS Mini-helyzetjelentés 2020.10.29.

Üdv néktek drága jó emberek!

Igyekszem rövid és tömör lenni, mert ez most egy mini-helyzetjelentés. Kezdjük!

A napokban említettem, hogy ma, azaz csütörtökön érkezik a Sekiro-hoz egy frissítés. Mint kiderült nem így történt, mert már tegnap megjelent hozzá a frissítés, amit ki is próbáltam. Tele van új tartalommal, úgy mint végigjátszás után egy új kinézet, kétfajta főellenséges kihívásos mód (új mozdulatokkal ellátva a főellenségeket), ahol vagy egyesével kell kinyírni őket saját sorrendben, vagy EGYÜLTÜNKBEN lezúzni őket (ha meghalunk kezdhetjük elölről az egészet!!!). Sőt, üzeneteket is lehet írni más játékosoknak, valamint az üzenetekhez tetszőleges animációt felvenni, amit az üzenet olvasásakor vissza lehet nézni. Ha valakinek tetszik az üzenetünk és értékelik, akkor felgyógyulunk. Zseniális! 😀

Hol a baj mindezzel?

Nem ott, hogy ez kapásból olyan minimum 500 sornyi szöveget jelent, amit le kell fordítani, nem… a gond ott van, hogy nem számoltam azzal, hogy nem tudom kinyerni az új szövegeket a játékból, és így nem is tudom őket visszarakni. A kérdés, hogy ezt mégis mikor tudom megtenni? Akkor, amikor frissül hozzá a program. Erre nekem nincs hatásom, de 2-3 óránként szoktam ellenőrizni azt, hogy HÁTHA majd most meg tudom oldani a fordítását, de egyelőre nem jártam sikerrel.

Nagyobb problémát jelent az, hogy oké, hogy nem tudom lefordítani az új tartalmakat, de addig a most meglévő fordítás se működik, hiszen nem ehhez a verzióhoz készült a program. Ergo vagy visszarakjátok a játékot egy korábbi verzióra, vagy megvárjátok, míg frissíteni tudom hozzá a fordítást.

Ez mindenkinek kissé kellemetlen, de idővel meg fog oldódni, addig is a türelmeteket kérem!

3 Comments

 1. juhej

  Közben ránéztem, az eddigi fordítás úgy néz ki tökéletesen működik a frissített játékkal, csak az új tartalmak nem. Azoknál, valószínű a magyarítás miatt, az angol szöveg sem jelenik meg csak valami system információ. Tehát úgy néz ki a jelenlegi magyarítás mégis csak kompatibilis a friss játékkal, és ha szerencsénk van csak a kiegészítések fordítását kell megvárnunk. Amúgy én jobban örültem volna egy DLC jellegű frissítésnek, vagy új pályarészek bejárhatóságának a hozzá tartozó tartalmakkal együtt.

  • The_Reaper_CooL

   Üdv néked!

   No, akkor ez jó hír! Habár én nem teszteltem le a régebbi fordítást, de naivan úgy gondoltam, hogy csak új programmal működhet a dolog. Akkor vetek rá még egy pillantást, hátha…

 2. juhej

  Hát, ez nem jó hír! A baj az, hogy Steam-en nem is lehetett elindítani a játékot mert az indítás helyett a frissítés jelent meg, frissítettem azóta viszont nem próbáltam. Nem is tudom miként lehetne visszatenni az előző verziót. De mivel az ötödik alkalommal kezdtem végigjátszani, várok míg meg tudod oldani a problémát. Köszönjük.

Hozzászólások lezárva.